Elu viiekuuse Robertiga: natuke lihtsam?


5 kuud on läinud nagu lennates. Robert on üliarmas põselohuga nunnupall. Nimelt kui ta naeratab, siis paremasse põske tuleb lohk (või isegi 2 lohku). Naeratab ta üldse üsna palju, eriti kui nägusid teha, siis kohe suu kõrvuni. Häälega naermiseks tuleb talle väga veidrat nägu näidata või kõdistada kaenla alt. Robert naudib inimesi ja seltskonda. Tahab tähelepanu keskpunktis olla. Kui venna koju tuleb, on ülirõõmus. Üldse Mihkel talle tohutult meeldib. Õed ka loomulikult. Eriti ei võõrasta, aga vahel kui unine ja pahur ja kui siis keegi võõram järsku sülle haarab, siis läheb suu tagurpidi ja hakkab nutma. Üldiselt muidu mitte. Näiteks käisime maal, panin Roberti mamma kõrvale voodi peale, mamma tegi talle nägusid ja kõditas ja Robert kilkas rõõmust, papale ka naeratas kohe.
Vahepeal unustas Robert keeramise ära või siis polnud tal tahtmist kõhuli keerata. Veidi enne viiekuuseks saamist hakkas aga äkki koguaeg kõhuli keerama. Nüüd keerab mõlemat pidi. Teeb veidi selliseid roomamisliigutusi ka. Liigub ümber oma telje, s.t. keerutab ja ka veidi tagurpidi ja edaspidi. Kõhuli olla üldiselt meeldib, pikapeale väsib ikka ära. Pead väga kõrgel ei hoia. Kui tema kõrval olla ja huvitavaid asju näidata jne, siis on nõus pikemalt olema.
Päevaplaan on praeguseks kujunenud selliseks. Ärkab kell 7.00, uuesti magab umbes 10.00-12.00 ja 15.00-17.00. Ööunne hakkame 19.00i ajal sättima, magama jääb 20.00 aeg. Natuke paha, et ta ärkab nii vara ja läheb varakult magama, aga no mis teha? Öösel muidugi magab meie kaisus, sest sööb 100x 😊 põhimõtteliselt iga tunni tagant. Gaasid endiselt kimbutavad. Jalad käivad ööläbi üles alla, vahel masseerin öösel kõhtu, et puuksud välja tuleksid. Inga andis meile homöopaatilist tera. Proovin anda, äkki hakkab parem? (Ei hakanud)
Lisatoitu hakkasin andma 5 kuuseks saades. Algul mõned päevad kõrvitsapüreed ja siis kartulipüreed, siis jälle kõrvitsapüreed. Hetkel ei maitse talle midagi peale rinnapiima. Nii vastiku näo teeb ja võdistab ennast kui talle miskit lusika peal suhu topin. Ilmselt siis vara veel? No ma igatahes jätkan vähehaaval harjutamist. Umbes 2 lusikatäit päevas.
Sellel elukuul oli Robertil esimest korda palavik, umbes 37,8. Palavik kestis ühe päeva õnneks ja muud õnneks viga polnud. Ei tea, millest see palavik? Äkki kaitsesüstist, mis tehti 4,5 kuuseks saamisel, kuigi süst tehti neljapäev ja palavik tuli esmaspäeval. Õnneks polnud pikka haigust 😊
Elu on veidi rohkem rööbastes. Nüüd juba enam vähem saab aru, miks ta nutab ja oskame aidata. Ilmselt ka kikud teevad igeme sees valu. Hirmsasti tahab sügada neid. Oma kätt lausa häälega hammustab ja lutsib igemetega. Kõigi teiste käsi ka muidugi 😊 Spetsiaalsete mänguasjadega seda millegipärast teha ei taha.
Käime ka beebikoolis. Kõige vanemas rühmas on üks kaheaastane tüdruk Mimi, kellele väga Robert meeldib. Koguaeg on Roberti juures, teeb pai ja hoiab käest jne. Ei taha ilma Robertita mängimagi minna. Robert naeratab talle oma imearmast naeratust ja tirib kleidist. Issi viis lõpuks nutva Mimi minema. Ei tea, kas skorpionid on siis tõesti sellised magnetid? Igatahes Robert meeldib kõigile.
Oma mänguasjadega Robert eriti mängida ei taha, natuke vaatab ja siis hakkab jorrama. Ostame talle küll koguaeg uusi. Paar päeva tagasi ostsin „laulukoera“, mis oli päris kallis (täishind ~60€, sain 20% soodukaga), aga ta eriti ei vaimustu praegu sellest. Söögitoolis istudes meeldib talle hoopis oma toidukausi ja lusikaga mängida 😊 vahel hakkab mingi mänguasja peale naerma. Näitasin talle toru krõbisevate pallidega ja siis hakkas kilkama. Üldiselt meeldib talle kõike „krudida“, eriti teisi inimesi: tõmmata riiestest, juustest, ninast jne.
Õe ja vennaga
Robert magab ikka peaaegu kõik uned päeval liikuvas kärus, max 1,5-2 tundi korraga.  Vahel magab ka õues akna all pikemalt, aga siis peab koguaeg valvel olema, et kui ta häält teeb, siis peab kohe jalutama minema. Kasutan seda aega koristamiseks, aiatöödeks vms Soovin, et Robert magaks päeval mõnikord veidi pikema une, et saaksin näiteks ka rahus süüa, mitte toitu kiiruga alla kugistada…
Uue käruga on mõnus matkata ja joosta: Bumbleride Indie 2017


Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.