Elu seitsmekuuse Robertiga: vaikselt hakkab tekkima rutiin


Ja Robert ongi 7kuune. Ta on ikka üliarmas 😊 Vaikselt on hakanud tekkima rutiin. Ehk siis ärkab hommikul umbes 7-8, siis lähme alla sööma. See tähendab, et mina söön ja tema sööb näputoitu: erinevaid puu- ja köögivilju ja röstsepikut. Üritan anda rohkem mittemagusaid ehk siis köögivilju: tomatit, kurki, avokaadot, aga neid ta sööb vähe, lutsutab rohkem sepikut ja vahel ka kurki. Talle maitseb väga arbuus ja melon. Proovin ka kaeraputru anda ploomipüreega vms, aga see ei maitse üldse. Ei tee suud lahti 😊
Peale sööki küürin ta puhtaks ja annan rinda, siis on mänguaeg. Üsna ruttu jääb uniseks ja hakkab vinguma. Kella 10 ajal läheb õue tuttu. Üks tiir ümber maja ja tudub. Umbes 11.30 ärkab, siis hakkame varsti lõunat sööma: juurviljapüreed lihaga ja näputoiduks erinevaid puu- ja köögivilju, siis vett ja rinda.
Robert söömas

Siis jälle mänguaeg, kell 14 aeg uuesti õue tuttu, kus magab vahelduva eduga 1-2 tundi. Kella 17 ajal õhtusöök: magusam püree+röstsepik ja puuviljad/köögiviljad.
18.30 lähme teeme veel ühe käruringi, vahel jääb tuttu ja magab umbes pool tunnikest.
Kella 21 ajal ööunne.
Rinda saab niipalju kui tahab ehk siis kui tuju paha jne Öösel ärkab ka ikka päris tihti ja magama jääb ainult tissiga, miski muu ei aita, muidu hakkab karjuma. Olen öösiti teda oma voodisse hakanud tõstma, aga vahel ei viitsi. Seal magab päris normaalselt, umbes tunnikese järjest, vahel rohkem.
Kasvult on ta ikka väga suur: 11,8 kg ja 75 cm, pea 46cm. Tõeline vägilane ja peaaegu ainult rinnapiima peal kasvanud 😊 Mina võtan alla ja tema jõudsalt juurde. Kaalun juba ainult 69kg. Loodan, et ei lähe enam kunagi liiga paksuks 😊
Kikusid veel ei paista ja roomata/käputada ka veel ei oska. Keeramine (seljalt kõhule) ja keerutamine on hästi selged. Füsioterapeut Killu Mägi`ga proovisime teda roomama õpetada, aga ikka tulutult. Ise ta veel ei oska ja siis hakkab igavusest piiksuvat haledat häält tegema. Ei tea, kas siis kui roomamine selge, see lõppeb? Loodame… Kuigi ta ise veel istuli ei lähe, oleme hakanud teda istuvasse asendisse panema, et ta harjuks tasakaalu hoidma. Kuigi teda peab ikka toetama, kipub ära vajuma, talle väga meeldib niimoodi.
Hääli ta teeb igasugu erinevaid ja jutustab palju ja naerab väga palju. Põhiliselt räägib: mme, mme – arvan, et see tähendab emmet. Vahel isegi nagu laulab seda. Siis ütleb nagu aitäh ja päh, aga see võib mida iganes tähendada. Väga jutukas ja naerusuine sell igatahes.
Emme nunnupall

Roberti esimene esinemine Haapsalu Kultuurikeskuse suurel laval oli Haapsalu Noorte Huvikeskuse sünnipäeval mai lõpus, kus ta tantsis koos issi ja teiste beebikoolikatega ja emme saatis kitarril.
Issiga tantsimas

Käisime ka ujumas, mõned korrad Valgevälja karjääris, mis on väga populaarseks ujumiskohaks saanud. Korra mõtlesin, et sõidaks õige Puise randa, et ujuda. Kahjuks oli seal nii madal vesi, kuigi üsna soe. Meie ujuda ei saanud, Robert nautis küll.
Puise rannas 20.juuni
Jaanipäeval käisime Lääne-Nigulas Kaitseliidu perepäeval, kus üks tore fotograaf Madis Mintel meist ilusa perepildi tegi.





Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.