Elu 11kuuse Robertiga: megaarengu kuu


See 11nes kuu oli ikka megaarengu kuu 😊 Tundub, et Robert soovis kĂ”ik tagasi teha, mis tegemata jÀÀnud. Umbes 10 kuud ja 1 nĂ€dal vanana hakkas Robert ennast juba kirstu ja diivani najale pĂŒsti ajama. No ja nĂŒĂŒd terve kuu oleme talle turvameest mĂ€nginud. Ehk siis enamik Ă€rkveloleku ajast ajab ta ennast kuskile pĂŒsti ja siis meie peame valvama, et ta selili ei kukuks. Vahepeal laseb mĂ”lemad kĂ€ed lahti ka, et mĂ€nguasju haarata ja ainult kĂ”huga toetab kuskile vastu. MillegipĂ€rast ei oska ta ennast pepuli potsatada, vaid kukub ikka tĂ€iesti selili, peaga vastu pĂ”randat. 
10.10.2019

Robertile meeldib vÀga kitarrimÀng ja proovib ka ise
RĂ”ngaste pulga otsa panek on lemmik: paneb kĂ”ik Ă€ra, siis plaksutab ja hĂŒĂŒab "jeee"

Puidust rong ja kujundite pulga otsa panemine on ka ĂŒks lemmikuid

Üha vĂ€hem tahab ta pĂ”randal asjatada, ikka pĂŒsti. Umbes 10,5 kuuselt hakkas mööda ÀÀri kĂ”ndima. Eile Ă”ppis ta Ă€ra kĂ€imisraamiga kĂ€imise. NĂŒĂŒd on ikka tĂ€iesti jama, peab koguaeg jĂ€lgima, et ei kukuks. See raam sĂ”idab suht kiiresti ka, nii et tempo on koguaeg peal. See on nii armas, et kui raam kuskile vastu sĂ”idab vĂ”i kinni jÀÀb, siis teeb jonnihÀÀli 😊 ja peab aitama. 
KĂ€imisraamiga 11.10.2019


KÔige lihtsamalt ja kiiremini saab hetkel edasi veel roomates. KÀputamise peale ta ilmselt aega raiskama ei hakka.
Kui enne sai veel midagi teha vĂ”i teise tuppa minna korraks, siis nĂŒĂŒd ei ole see ĂŒldse enam vĂ”imalik. Kui ĂŒksi kodus olen, siis on ikka vĂ€ga raske. Aga noh, Ă”nneks ta magab nĂŒĂŒd pĂ€eval paremini. Hommikul Ă€rkab ikka liiga vara, kell 6.30-7.00. Siis magab 10-12 ja pĂ€evauni 15.00-17.00. Õhtul lĂ€hme voodisse umbes 20.00 ajal ja umbes 15 minutiga jÀÀb magama, tavaliselt tissi otsas, vahel ka paitades, kallistades ja musitades. Kui uneaeg hilisemaks lĂ€heb, siis lĂ€heb hĂ€sti virilaks. Peab ikka tĂ€pselt pĂ€evakavast kinni pidama đŸ˜Š  Tahab hĂ€sti kaisus olla, ka öösel. Kui Ă”htul magama jÀÀb, siis tĂ”stan ta oma voodisse, kus ta magab umbes 2 tundi, siis lĂ€hen ise magama ja tavaliselt ta siis umbes nĂ”uab jĂ€lle tissi ja vĂ”tan ta enda kĂ”rvale. Öösel Ă€rkab ka ikka umbes 5 korda. Üritan talle siis lutti panna, kaissu vĂ”tta ja rahustada, aga enamasti see ei toimi, hakkab edasi vĂ€hkrema. Tissiga jÀÀb rutem rahulikuks ja ma saan ka magada. PĂ€evauned magab ikka Ă”ues kĂ€rus.
Robert oma tÔllas tudumas ja meie jalutamas 11.10.2019

Bumbleride Indie: superhea kÀru igal maastikul ja ka jooksuks
18.10.2019

Umbes 10,5kuuselt hakkas Robert plaksutama ja „jee“ hĂŒĂŒdma. Kui laulda nĂ€iteks „Kes tuli beebikooli tundi?“ siis hakkab plaksutama. Kui öelda „tss, tasa“ nagu beebikoolis, siis tema hakkab hoopis kĂ€tega vehkima ja jee hĂŒĂŒdma. Kui midagi hĂ€sti teeb, paneb nĂ€iteks rĂ”ngad pulga otsa, siis hĂŒĂŒab „jee“ ja kĂ”ik plaksutame 😊 Veel ĂŒtleb Robert da-daa, issi, mĂ€m ja emme (suht sarnased). VĂ”ibolla midagi veel, aga ei saa aru.
Harjutame Robertit vaikselt ka poti peale. Kui Ôigel ajal jaole saada, siis teeb ilusti pissi potti, nÀiteks peale magamist.
19.10.2019

20.10.2019

Robert sööb ĂŒsna hĂ€sti. Hommikul putru poesmuutiga  (100g) (mangopĂŒree on lemmik), lĂ”una ja Ă”htu köögiviljapĂŒreed lihaga (~100g) vĂ”i makarone vms mida isegi sööme.  Vahel ka poe beebitoitu, kui ise teha ei jĂ”ua. Peale pĂŒreed saab ikka nĂ€putoitu, erinevaid puu- ja köögivilju, kamapalle, röstsaia juustuga jne. Harjutan juba ka piimatooteid vaikselt, keefiri ja Kreeka jogurtit jne Siis saan ise ka sĂŒĂŒa vĂ€hemalt. Soola (v.a. juust ja leib, sai ) ja suhkruga toite pole talle veel vĂ€ga andnud, eks nĂ€is kaua nii saab.
SnÀkilaud 22.10.2019

Robert kardab osasid kĂ”vasid hÀÀli: Nora haukumist, Mihkli puldiautot, robottolmuimejat… loodan, et see varsti möödub.
Beebikool talle meeldib, vahel on 3 tundi jutti, siis on pÀris raske muidugi.
Eriti kedagi ei vÔÔrasta, aga siis kui on unine, siis vahel hakkab mÔne peale nutma. Eriti ei meeldi talle vÀga vanad inimesed (papa). LÔpuks muidugi harjub.
Kikusid on ikka 2.

Comments

Popular posts from this blog

KÔik teed on valla

Tahan sĂŒnnitama...

VĂ€hist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.