Roberti esimesed sammud ja soe talv

Lapsed teevad piparkooke 26.11.2019 


1. advent

"Viska viis"

Miki ja Minni

Aeg on läinud jälle liiga kiiresti. Nojah, jõulukuu ju. Mul on olnud megapalju tegemisi. Alates septembrist käin aeg ajalt Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses (HNRK) vabatahtlikuna lastega mängimas ja laulmas. Seal on alati kõik nii sõbralikud ja võetakse hästi vastu. Mõte sealkäimisest oli mul juba ammu, aga teostasin alles sellel aastal. Loodan, et saan veel seal pikalt lapsi rõõmustada. Tunnen, et muutun iga korraga ka julgemaks ja paremaks.
Robert on hästi vastu pidanud, päeval ongi temaga tore. See tähendab, et ta vajab küll hästi palju tähelepanu, aga ta on tavaliselt rõõmus. Samas on see väga raske, et ega midagi muud ikka teha eriti ei saa, sest ta tuleb ja ripub siis jala küljes või läheb ahju või krudib erinevaid kodumasinate nuppe või ronib kuskile jne Koguaeg tahab ikka tegelemist ja vaatamist. Selles suhtes on väga raske.
Ööd on aga endiselt eriti rasked. Mõni üksik on veidi helgem olnud. Haiguste periood pole ka veel lõppenud, võibolla on see sellest tingitud? Igatahes haigeks ta jäi novembri alguses ja see on vahelduvalt siiani kestnud. Palavikku pole enam olnud, aga jube köha piinab teda endiselt ja nohu ka vist jälle. Ega ta ju ravida luba, inhalaator teeb liiga kõva lärmi, ninasse Humerit lasta on ka jube raske. Arst soovitas Zürtechit ja Ventolini anda. Olengi neid nüüd 4 päeva andnud. Köha läks vähemaks küll, aga nüüd on nohu tulnud ja pisarakanali ummistus, üks silm oli täna rähmast kinni. Minu kõige suurim jõulusoov on, et Robert saaks terveks 😊
Arvasime koguaeg, et see on hammastest, aga nüüd ülemised 2 ka väljas, aga ikka on nohu ja köha. Kolmas hammas ette ülesse tuli 1a 1k paiku ja 4. hammas paar päeva hiljem. Need tulid ikka megarahutusega. Kardan juba järgmiste hammaste tulekut…
Ilusaid ja armsaid hetki on ka ikka väga palju olnud. Robert tegi esimesed sammud iseseisvalt 22. novembril. Issi õpetas 😊 Algul oli väga arglik, aga nüüd, umbes kuu  aega hiljem läbib juba toas väikseid vahemaid, vahel ka pikemaid, näiteks teise tuppa. Tema lemmikmänguasi on olnud käimistugi, aga  nüüd oleme seda ära peitnud, et ta rohkem iseseisvalt käia prooviks. Kiiremini saab ta hetkel muidugi veel käpuli edasi.
Esimeses videos peaaegu esimesed sammud 22.11.2019
Teises videos väheke kindlam samm 11.12.2019




Päevaplaan on tal ka kuidas kunagi. Sõltub, kuidas tal on öö olnud ja kui kaua hommikul magab. Ärkab tavaliselt umbes 7.30-8.30. Siis sööme ja mängime, siis esimene uni umbes 11-12 läheb ja magab 2 tundi. Vahel kui ta on hommikul hiljem ärganud, siis läheb uuesti magama hiljem ja magab kauem, siis ta teise unne väga ei jäägi. Läheb õhtul veidi varem siis, umbes 20 ajal. Teine uni on tavaliselt 16.30-17.30 või veidi pikem/lühem.
Üks lemmikmänguasju - topsitorn
10.12.2019

Mõnus kui on suur aknalaud

Uned on ikka pigem õues kärus, sest seal jääb ta suhteliselt ruttu magama ja magab kauem, kuigi kui ta mingi aeg haigem oli, siis umbes nädal õues ei käinud ja magas päeval toas. Algul oli hull, aga siis jäi juba paremini magama, samas õuega ei anna võrrelda. Õhtul läheb ka ikka üsna pikk aeg, et ta magama jääks, umbes pool kuni 45 minutit iga õhtu, vahel ka kauem. Magab meie kõrval ja oma voodis absoluutselt mitte.
Selline ilm jõulukuul ja võib öelda, et terve talv suhteliselt sama soe ja lumeta
15.12.2019

Parim käru nii metsa kui jooksurajale: Bumbleride Indie

Sööb 3x päevas + vahepalad ja smuuti. Sööb üsna hästi. Teen talle ikka hästi palju (mahe) juurikapüreesid + veiseliha või kanaliha. Vahel saab ka pastat või tatart hakklihaga vms Vahel ka purgitoitu. Magustoiduks annan kreeka jogurtit või kohupiima beebidele mõeldud smuutidega. Suhkrut ja soola üritan ikka vältida. Kommi pole saanud, aga küpsised maitsevad ja piparkoogid :P
Ja muidugi saab Robert ikka veel tissi. Sellest ei loobu ta vist kunagi 😊 Haigusega pole tahtnud seda talle keelata ka ega võõrutama hakata. Eks näis kui kaua veel. Öösel sööb ta ikka 4 korda vähemalt, päeval mõned korrad.
Sõnadest on aru saada issi, emme, õde, venna, aitäh, pähh, kaks, kass, päp (lamp), ee-ee (ilusad jõulutuled), mämm ka vist 😊
Muideks Pikleri kolmnurga saime ka, aga alguses ei pakkunud see talle huvi, nüüd juba vaikselt hakkab ronima. Kardan juba, et kukub. Voodi peale ta veel ei saa, diivani peale vähese aitamisega korra sai.
Nii tore mänguasi, saab alt läbi minna...
10.12.2019

...saab liugu lasta...

...või autoga mäest alla sõita :)
Pikleri kolmnurk kaldteega (VAFFA)

Novot, selline eluke meil on, koguaeg on megakiire ja selline tunne, et midagi tehtud ei jõua 😊 Samas Roberti musid ja kallid on maailma parimad … ja kohe on jõulud kui Robert saab palju kinke. Robertil on ikka nii õnnelik lapsepõlv: kõik hoiavad ja hellitavad ja armastavad. Isegi papale Robert meeldib, sest Robert on nii lõbus ja plaksutab koguaeg. Enam ta papat ei karda ka.

Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.