Elu neljakuuse Robertiga


Esimesed 4 kuud ongi möödas. Aeg on nii ruttu läinud. Vastsündinust on sirgunud umbes 70 sentimeetrine ülinunnu ja tegus noormees. Robert naeratab hästi palju. Nii kui tema poole vaatad, on kohe nägu naerul. Häälega naerab siis, kui kõdistada või teha imelikke hääli, nägusid. Filmisin teda ükspäev kui ta suuga puristas ja näitan talle seda telefonist. Iga kord ta hakkab endale naeratama.
5. märtsil hakkas Robert keerama seljalt kõhule ja nüüd koguaeg keerab ja hakkab siis varsti jorrama, sest ei jaksa veel pikalt kõhuli olla. Huvitav, et Robert hakkas nii vara keerama, peaaegu 4kuuselt, Mihkel alles 6,5kuuselt. Ehk on aidanud see, et me hästi palju Robertiga tegeleme. Tänu beebikooli kogemusele võimlen temaga juba sünnist saati iga päev ja muidugi laulan ka hästi palju. Lemmiklauluks on muidugi Mõmmi laul. Ilma selleta ei taha ta enam magamagi jääda. Vahel laulan õues ka kõva häälega kui ta kärus ärkab 😊

1kuune Robert
Robert on sünnist saati väga kehva magaja olnud. Toas ei taha üldse magama jääda, ainult õues liikuvas kärus ja siis magab ka max 1,5-2 tundi. 2 tundi on ikka väga hästi juba. Tavaliselt ikka sellised pooletunnised uned ja juba silm lahti. Varem käisin temaga 3x päevas jalutamas, magama panemas, aga nüüd olen üritanud 2 korra peale. Režiim on umbes nii, et ärkab kell 7 paiku, siis tavaliselt kakab ja on hästi rõõmus. Hommikuti on ta üldiselt väga rõõmus. Siis läheb magama umbes 10 paiku ja teeb oma pikema une, umbes 2 tundi. 12-15.00 on üleval ja siis teine uni, tavaliselt suht lühike, umbes 1 tund. Vahel magab toas tissi otsas veel edasi umbes tunnike. Ja siis õhtuunne hakkame poole kaheksa ajal sättima. Öösiti Robert ikka veel gaasitab. Hästi rahutu uni kuidagi, eriti hommiku poole ööd, siis vähkreb iga 15 minuti tagant. Tavaliselt panen siis jälle kohe tissi suhu, et ta päris üles ei ärkaks. Hästi raske on endal niimoodi magada. Inimluti tunne on. Kummist lutti ta eriti ei taha. Ainult siis kui õue lähme või autoga sõitma, muidu eriti suus ei hoia seda. Oma voodis ta ka ei maga, ainult kaisus. Oma voodis vahel päeval mängib natuke ja vaatab voodikarusselli.
Roberti esimene käru: Hartan Xperia

Vanni teeme tavaliselt ülepäeva õhtuti. Vann väga meeldib. Käime ka füsioterapeudi Killu Mägi juures ujutamises HNRKs. Robertile väga meeldib. Füsios hakkasime käima, sest hoidis nagu pead veidi õlgade vahel. Midagi hullu polnud, aga ma ise ka veidi surusin, et on vaja, sest tahtsin tasuta ujumist Robile. Igatahes on see kindlasti hästi mõjunud arengule.
4kuune Robert ujutamises HNRK-s

Söömisest ka. Robert sööb 24/7 , s.t. ripub tissi otsas.  Ka öösel. Pikim vahe vist ongi õhtuti kui magama jääb umbes 2-3 tundi ja päeval ühe pikema uinaku ajal. Muidu ikka nii iga tunni tagant umbes. 3kuuselt kaalus umbes 8200g, nüüd kaalusime füsios oli 8800g. Kuidagi vähe kuuga juurde võtnud. Ei tea, kas piima tuleb vähe? Järgmisel nädalal peaks hakkama äkki lisa andma ja harjutama. Alustan ilmselt lillkapsast.
3kuune Robert

Igatahes Robert on ikka ülinunnu emme musimull 😊 Üksi olla väga ei taha. Vahel mängib oma „kanadega“ mingi 10-15 minutit, see on kõik. Keegi peab ikka koguaeg juures olema ja nägusid tegema. Õnneks meil inimesi ikka jätkub 😊 Vahel istub Liisu, natuke rohkem Mihkel ta juures ja kõristab. Kõige rohkem aitab muidugi Priit, kes hästi palju tegeleb.
Silmad on Robil veel hallid. Loodan, et jäävad ka. Ta on ju niiii eriline juba sellest ajast saati kui ta mu kõhus oli. Üldse polnud paha raseduse ajal ja kõike sain teha, sündis õigel päeval ja kaalust võtsin alla ja see jätkub siiani… Olen üle paljude aastate jälle normkaalus. (74kg)! Aasta tagasi kaalusin umbes 10kg rohkem. Nii hea on olla. Käin ka käruga sörkimas. Ostsin isegi jooksukäru Bumbleride Indie.
4kuune Robert

Suurim soov on, et Robert oleks sama nunnu ja rõõmsameelne edasi ja et ta haigeks ei jääks ja et ma saaks ükskord öö läbi magada……… 😊


Beebide vastuvõtt Uuemõisa lossis

1. märtsil käisime Robertiga beebide vastuvõtul Uuemõisa lossis Valges saalis. Tore oli näha teisi beebisid ja vanemaid.  Kahju ainult, et seal pidi laua ääres istuma, Robert ju veel ei istu. Oleks võinud maas olla suur tekk näiteks, kus beebid oleks üksteist vaadata saanud vms Kõik beebid said kingiks pehme ja nimelise käsitööteki :)

Robert peale vastuvõttu nimelise tekiga
13. märtsil käisime kultuurimajas "Kontsert kõige pisematele" kuulamas, kus klassikalist muusikat esitasid Estonia muusikud. Põrandal oli suur tegelustekk, kus lapsed said möllata. 

Tegelustekil

Nii tore ettevõtmine. Mulle ja usun, et ka Robertile väga meeldis. Talle õudsalt ju meeldib muusika ja pillimäng.

Kontserdil kohtasime ka beebikooli sõpru, Mimi ja Kaisat jne.

Roberti ja Mimi kohtumine
Roberti esimesse elukuusse mahub ka meie maja II korruse avamine :) Ehk siis issi tegi terve raseduse aja remonti, päris õigeks ajaks valmis ei jõudnudki, aga kui Robert sai 1kuuseks, siis kolisime ülesse magama. Nii ilus ja mõnus. Teistmoodi ei kujutaks enam ettegi. Tegelikult on seal praegu 2 tuba, üks suurem meile ja väiksem ootab kui Robert kasvab suuremaks. Ehk kunagi ehitame veel 2 tuba juurde.

Ülemistel enne ja alumisetel nüüd II korrus







Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.