Elu üheksakuuse Robertiga: kiire areng

11.08.2019 Minu mehed :)
Ja jälle pole jõudnud 9kuu sünnipäeval midagi kirja panna. Täna on Robert juba 9 kuud ja 18 päeva, ehk siis tegelikult varsti juba 10kuune. Lihtsalt pole aega. Robertiga on niiiiii palju tegemist. Mitte midagi ei jõua teha. Praegu kui seda kirjutan on kell juba 22.30 ja tegelikult olen niii väsinud.
Robert ei taha enam õhtuti magama jääda. See on viimaste päevade teema. Vähkreb ja jamab. Eks ta ole koguaeg toas halb uinuja olnud, aga nüüd on ikka päris jama. Iga õhtu sama trall. Ma pean tundide viisi ta juures olema, tiss suus, aga ma tahaks õhtuti nii palju teha: triikida, tegeleda teiste lastega või kasvõi seda kirjutada. Nii jube raske. Päeval niigi ei anna ta asu, koguaeg vaja, et keegi kõrval oleks. Jube raske. Paari päeva pärast on 1. september ja lapsed hakkavad koolis käima. Ma ei tea, mis veel siis saab? Ja mina hakkan jälle beebikooli tegema, mis on ka raske. Ma ei tea üldse, kuidas Robertiga seal hakkama hakkan saama…
Aga huvitav ikkagi, et miks ta õhtuti vähkreb? Äkki on piima vähe ja kõht tühi? Äkki peaks hakkama ikka rinnapiimaasendajat andma? Aga mulle ju nii meeldib rinda anda ja see hoiab ka kaalu kontrolli all veidi 😊 Eks näis…
Aga Roberti arengust. Roomamine arenes ikka väga kiiresti ja jõudsalt kui algus tehtud.
1.august 2019

Käisime Robertiga Haanjas ja  Võrumaal paar päeva peale 3 päeva palavikku (24.-26. juuli) ja seal ta hakkas eriti kiiresti Vaskna külalistemaja toas roomama, muidugi minu jalatsite poole 😊 Alati ta areneb ja õpib midagi uut just reisidel millegipärast.
Reis oli hästi tore ja vaheldusrikas nagu Lõuna-Eesti maastik. Sõit oli muidugi väga pikk ja väsitav, umbes 5 tundi. Tegime paar peatust ka, esimese Pärnus ja enne Võrusse jõudmist käisime Varese kohvikus söömas. Seal oli hästi vahva mängunurk ja ega toidulgi väga viga polnud.
Einestamine Varese kohvikus
Nagu varem mainitud, ööbisime Vaskna turismitalus, Suure Munamäe külje all. Väga mõnus ja superilus koht. Tuba oli kahetoaline ja terrassiga, hommikul pakuti hommikusööki. 
Vaade Vaskna järvele turismitalu taga

Vaskna talu väga sõbralik koer, kes meiega munamäele ja tagasi jalutas
Vaskna turismitalus olime 2 ööd. Käisime ka veidi ringi. Kuna asusime Haanja kõrgustikul, siis jalutasime käruga Suurele Munamäele. Seal jätsime käru alla, panin Roberti kotti ja asusime ülesse rühkima. Kuna kardan väga kõrgust, siis ei uskunud, et päris ülesse välja lähen, aga ületasin ennast ja läksin. Tahtsin ju Robertile imelist vaadet Eestimaale näidata. Oli tõesti supervaade! Olen enda üle nii uhke...
Suure Munamäe torni tipus


Suure Munamäe vaatetorn

Suveniiripood Suurel Munamäel

Haanjamehe laulusõnad
Veel külastasime Vastseliina linnuse varemeid...
Vastseliina linnuse varemed

Vastseliina linnuse varemed


... ja käisime paadiga Vaskna järvel.





Nüüd on Robertil roomamine väga selge, saab nii kiiresti edasi. Vasaku käega tõmbab ja parema varbaga lükkab. Proovib ka päris pikalt juba käputamisasendit võtta, aga päris edasi väga nii ei lähe veel. Paar päeva tagasi (27.08)  aga hakkas ennast üleval akna ääre najal põlvedele ja varvastele ajama ja siis ajas ka ennast ise istuma. All on jama, et siin pole ühtegi sellist serva, kus najal ennast käpuli saaks tõmmata. Proovin siis leida erinevaid kohti, et teda suunata, jumpi peal või õues terrassi äärel. Plaanin talle käimistuge osta, eks peab kõik variandid ära proovima.
Reisidest veel niipalju, et käisime perega Pärnus Kurgo Villas ja Terviseparadiisis ujumas (21.-22. august). Ehk siis Roberti esimene spas-käik. Käisime seal lastebasseinis ja mullivannis. Robertile väga meeldis. Mul oli päris raske ennast ja teda pesta ja riietada, aga õnneks oli Eliise kaasas ja ta sai aidata.
Meenutus Pärnust

Veel käisime Hiiumaal Hõbekala külalistemajas 25.-26. august. Mõtlesime, et peab viimaseid ilusaid ilmu ära kasutama enne kooli. Nii tore on vaheldus ja hotelli hommikusöök ja mittekoristamine. Kodus 3x päevas Roberti tagant koristamine. Ta sööb ju näputoitu ja endiselt ajab köögi sassi.
Hiiumaa reisid on alati nii toredad. Praamisõit on juba hästi lahe, seal mängisime mängunurgas. Mängunurk oli ilus ja puhas. Hiiumaa reisi juures on huvitav veel see, et kui näed kedagi tuttavat praami peal, siis on täiesti võimalik, et näed teda Hiiumaal käidavamates kohtades korduvalt.
Mängutuba praamil


Issi ja venna ehitamas


Hõbekala külalistemaja oli väga ilus ja puhas. Pererahvas oli väga lahke ja lubas kõike kasutada. Õpetati, et kuidas köögis pliiti kasutada jne. Miinusena võib välja tuua, et olime tol päeval ja öösel ainsad kliendid ja kuidagi tühi oli kõik. Samas mõnus ja privaatne. Toas polnud telekat ka, nii et täielik puhkus looduse rüpes :)
Meie tuba Hõbekala külalistemajas
Õhtul käisime jalutamas. Nii ilus oli kõik. Jalutasime Ristna tippu mere äärde läbi kunagiste kaitserajatiste. Meie käisime Mihkliga Surfiparadiisis ujumas. See oli parim ujumine sellel suvel. Meri oli mõnus ja soe... Kahju ainult, et ei saanud pikalt mõnuleda...
Teel Surfiparadiisi



Mihkliga "paradiisirannas" ujumas

Ristna kaitserajatised: läbi ämblikuvõrgu

Mihkel Ristna rannas

Kalliga õnnelik 
Ristna rand



Robert tudus :)


Hiiumaal külastasime veel kohustuslikult Kõpu tuletorni ja käisime tuletorn kohvikus pannkooke söömas.
Kõpu tuletornis

Mihkel ja Robert leidsid tuletorni kõrvalt auto

Eile (28.augustil) käisime Robertiga Paralepa rannas ujumas, peaaegu esimest korda meres. Millalgi juunis käisime ka Puise rannas, siis panin ka Roberti istuma vette, aga siis ta veel ei plärtsinud käega, siis ta lihtsalt passis. Õhk oli 25 ja vesi umbes 21 kraadi. Robertile nii meeldis, täiega plärtsis kätega.
Õnnelik Robert Paralepa rannas

Kahju, et suvi ja soe vesi saavad kohe läbi ja peab hakkama järgmist suve ootama. Soojamaareisile ei saa ka minna, kuna Priit ei saanud töölt vabaks. Äkki siis kevadel?
Kikusid veel Robertil ei ole.
23.08.2019

Magamine on suht sama nagu 8kuuselt ehk siis 2-3 und teeb päeval õues. Enam ei pea käru koguaeg liikuma, vaid enamasti ainult magamajäämise etapis. Samas kasutan ma ikkagi seda aega värskes õhus liikumisesks, sest see on nii mõnus. Ma ei suuda koguaeg toas passida.
Endiselt naeratab Robert oma põselohuga imearmsalt ja on väga armas 14kilogrammine nunnupall. Viimasel augustikuu päeval käisime Tallinnas mängutoas Roberti täditütre Isleeni sünnipäeval.
Juba püsti :) Tallinnas mängutoas

Isleeni sünnal Tallinnas mängutoas
Robertile meeldib väga ka klaverit mängida, ehk läheb ka kunagi muusikakooli?
Robert emme klaveriga mängu harjutamas...

Mõni päev tagasi kirjutasin, et Robert on nii viril ja ei tea, mis viga on. Nüüd siis tean. Robertil tuli 9 kuu ja 19 päeva vanusena (31.august) 1 kiku 😊 Alla tema poolt paremale. Nii ilus uus ja terav. Õnneks ilma palaviku ja muude haiguse sümptomiteta. Ainult kõht oli lahti ja virilam kui tavaliselt. Nii kui hammas välja tuli, magas kohe paremini.
Tegime 9kuuselt ka B12 vitamiini vereproovi ja selgus, et see suht madal: 155 (alampiir 150). Äkki sellepärast on nii viril olnud sünnist saati? Hakkasime vitamiine juurde andma. 2 kuud peab andma, siis uus proov 11kuuselt. Eks näis siis. Võibolla natuke rahulikumaks on muutunud päeval, aga öösel ikka siuke trall. Samas võibolla kikude pärast?

Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.