Elu kaheksakuuse Robertiga: Rootsi reis ja kolmepäevapalavik


Täna on 20. juuli ehk Robert on juba 8kuune ja 9päevane. Oeh, sinna viimasesse kuusse mahub nii palju, aga samas on see nii ruttu läinud. Robert oskab nüüd veidi roomata ehk siis esimesed arglikud katsetused 8kuuseks saamisel. Nüüd iga päevaga veidi paremini, aga mitte ka liiga kiiresti. 

Samas on ka kõhult paar korda tagasi selili keeranud. Ise veel istuma ei lähe, aga nüüd juba istub peaaegu kukkumata. Igaks juhuks ikka keegi istub juures, sest kardame ikka, et kaotab tasakaalu. 
11.07.2019 padi taga julgestuseks :)

Oleme ka vahel teda püsti seisma pannud diivani äärde ja päris ilusasti seisab 😊 Kaugel see kõndiminegi enam on…
11.07.2019 Istuda on mõnus, püsti veel vahvam

Kurb on see, et praegu kui seda kirjutan, siis Robert on esimest korda päris haige.
Hingasime auru, et ehk on mingi külmetus..

Õnneks on nüüd juba kolmas päev ja näha on paranemise märke. Ehk siis palavikku enam pole. Paar päeva oli kõrge palavik 39 kraadi ja väga halvasti allus alandajatele. Paracetamoli küünlad ei võtnud üldse peaaegu palavikku alla, õnneks ostsime Ibuprofeni sisaldava siirupi ja see võttis täiega alla. Huvitav, mis imelik haigus see oli, köha ja nohu ei paista olevat. Priidul muidugi ka kerge viirus, väike palavik ja kurguvalu. Äkki sai temalt? Samas ilmad on ka olnud alates 1. juulist suht jamad, nüüd alles läks jälle kuumaks. Loodan, et Robi saab ruttu terveks ja õue! Ta ei taha ju toas magama jääda…
Robert ja kass Aadu

…jah, kõik oma päevauned magab ta siiani õues. Enne haigust ja loodan, et ka pärast, magas ta umbes 2x päevas ~10-11.30 ja 14.30-16.00, õhtul magama hakkame sättima umbes kaheksa ajal ja jääb umbes 21. Eks see õhtune vahemik ole kole pikk, aga ta ei jää tavaliselt enamasti, vahel kui päevauned lühemad, siis jääb ka õhtul umbes seitsme ajal natukeseks. Tavaliselt käin temaga niisama jalutamas õhtuti. Kärus ta on üldiselt tubli poiss ja ei vingu, vaatab ringi ja…
Vahel on tore niisama ka õues kiikuda
11.07.2019

1.-3.juuli käis tita esimesel pikemal välisreisil. Käisime perega Rootsi kruiisil.
Stockholmi kesklinn


Kahjuks sattus ilm olema suht jama, Rootsis sadas vihma, aga õnneks hiljem jäi üle. Kuskile eriti ei jõudnudki, enamik ajast otsisime kohta, kus saaks Robertile süüa anda ja mähet vahetada. Leidsime sellise koha Ahlens City kaubamajast „familje rum“ lasteosakonna juures. Soojendasin talle seal mikrouunis toitu ja andsin. Seal olid ka mõned teised lapsed, kellele Robert loomulikult naeratas, talle väga lapsed meeldivad. Õnneks ta ei võõrasta ka eriti inimesi, tundub, et talle pigem meeldivad inimesed. Hiljem jalutasime Stockholmis ja Robert mõnuga magas paar tundi. Vahva poiss 😊 Laeval magas ta ka üsna hästi, laev ju kõigutas. Vara ärkas ainult, aga siis saimegi sööma minna.
Oma nunnupallidega tagasiteel
Meil oli kõige luksuslikum sviit rõduga ja hommikusöögid ning õhtusöök. Söö või lolliks 😊 Robert istus ka mõnusalt lastetoolis ja sõi. Ajas Priidu kohvitassi sülle ja siis nuttis natuke.
Hommikusöök laeval

Üldiselt oli väga tore. Eliise ja Mihkel magasid ühes voodis, meie teises. Oli ka lastevoodi, aga Robert magab ju meie kaisus…
Meie rõduga sviit

…jah, siiani magab Robert meie kaisus ja enda voodis ainult vahel käib mängimas. Veidi kitsas on, aga talutav. Suht ööläbi sööb ka, päeval enam niipalju rinda ei taha, sest saab muud toitu ka päris palju. Hommikul ja õhtul tavaliselt putru mangopüreega (mis on ta lemmik) ja lõunal juurikapüreed veiselihaga või kalaga või makaronirooga hakklihaga vms. Lisaks hästi palju näputoitu. Igasugu puuvilju erinevaid ja köögivilju, röstsepikut. Rohkem soovibki näputoitu. Arbuus ja pirn on lemmikud, aga sobib ka melon, tomat, apelsin…
Haigusest veel niipalju, et oli ikka vist 3 päeva palavik. Kolm päeva oli palavik umbes 39, mis allus halvasti alandajatele ja 3ndal päeval tuli lööve üle keha ja palavik kadus. Lööve praegu teist päeva, loodan, et varsti kaob. 
Lööve

Robert talus muidugi haigust väga halvasti. Tavaliselt lapsed magavad haiguse ajal, aga tema oli üleval ja virises. Loodan, et ta niipea uuesti haigeks ei jää, sest see oli väga raske nii talle kui meile. Muidugi ta valis kõige palavama aja ka haiguseks, II korrusel oli 28 kraadi pidevalt, ka öösel, jube raske.
Üks ilus perepilt ka siia lõppu :)
Mina oma 4 lapse ja mehega
13.07.2019

Kõige vanem ja kõige noorem :) 13.07.2019



Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.