Peaaegu aastane Robert: Kokkuvõte esimesest eluaastast



Nii jube ruttu on see aasta ikka läinud…väga raske aasta, aga samas ka kõige ilusam. Eks see raske läheb varsti meelest ja jääb meelde ainult parim, minu nunnupall – musipall - moosipall Robert. Ma ei jõua ära tänada ja mõelda, et KUI ÕNNELIK MA OLEN, et üks selline armas tegelane veel mu ellu tuli. On 9.novembri õhtu kui seda kirjutan. Homme, pühapäeval, plaanime Robertile suurt pidu, kutsutud on umbes 30 külalist, pidu toimub beebikooli ruumides. Kuidas läks, kirjutan edaspidi.

Robert ja tema suur "1"


Oi kui lõbus :)

Robert on jälle selle 12nda elukuuga megalt arenenud. Umbes 15.oktoober õppis ta käputama, nüüd enam üldse ei rooma. Ainult käputades või siis mööda ääri või käimisraamiga. Paar päeva tagasi õpetasin teda trepist üles ronima ja nii ruttu õppis ära. Nüüd läheb nii kiiresti.. Õnneks on nüüd nii, et ei pea tal seljataga koguaeg turvama. Enam ta ei kuku siruli, vaid umbes nädalajagu läheb põlvili või kukutab end pepuli. Võib siis öelda, et nüüd läheb ametlikult ise istuma . Priit õpetas teda puldiga. Telekapult on tal ju üks lemmikumaid asju, talle nii meeldib teleka kanaleid vahetada. Priit pani puldi vaibal kaugemale, Robert seisis ja tahtis seda nii kätte saada, lasi ennast põlvili ja käputas järele. Päris iseseisvalt veel samme ei tee, aga seisab küll nii, et kuskilt kinni ei hoia. Nojah, eks ta kukkuda võib ikkagi ja oleme valvel. Ta tahab ju koguaeg „pähhidesse“ minna: tõmbab kapi uksi lahti, teeb ahjuukse lahti, meeldivad igasugused nupud: nõudepesumasin, pliit jne Võib ju nende uste ja sahtlite lahtitõmbamisega kukkuda.
Oi kui põnev sahtel

Üha rohkem meeldib talle ka mängida asjadega, vahel asjatab 5-10 minutit üksi: paneb puidust rongi pulkade otsa auguga klotse, ämbri aukudesse kujundeid, sõidab autoga maas või üritab legosid kokku panna. Meeldivad ka muusikaga lelud: laulukoer, käimisraam.  Nii ruttu õpib kõike tegema.
Sõnu tuleb ka vaata et iga päevaga. Kui korrutad mingit sõna, siis varsti ütleb järele. Praegu: aitäh, da-daa, issi, kass, õde, lamp on „p“

Päevaplaan: 7.00 umbes äratus, 8.00 söömine, 10.00-11.30 magab, 12.30 söömine, 15.00-16.30 magab, 17.30 söömine, 20.30 ööunne. Tissi ka nii päeval kui öösel nii palju kui tahab. Tahaks tissitamist lõpetada, aga ei oska. Proovisin öösel vett anda, aga ta ikka vähkreb, ainult tiss rahustab ja paneb magama. Umbes 3-4 korda öö jooksul tahab tissi. Magab meie kaisus. Oma voodisse ei viitsi teda üldse enam panna.
Hambaid on ikka veel 2, kuigi ülemised igemed on suht punnis, et varsti peaks sealt ka kikud tulema. Tal oli ka paar nädalat köha, samas palavikku ega muud ei olnud. Mõtlesin, et äkki hammastest?
Söök on umbes sama, võibolla olen veidi julgemalt andnud proovida erinevaid asju, lihapalle, viinerit, verikäkk maitses. Magusat pole väga andnud. Homme saab esimest korda torti, mille tellisime Marlene`lt.
Roberti sünnipäevakutse


Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.