Head uut aastat!

Head uut aastat! 24.12.2019

Ongi läbi see 2019, ei saanud õieti arugi, nii kiiresti möödus. Nagu 1 kuu oleks möödas 😊 Väga tegemisterohke aasta oli ja omamoodi väga raske, aga samas ka üks ilusamaid. Usun, et aastate pärast jääb meelde ainult ilus 😊 Saime päris palju reisida mööda Eestit ja ka Rootsis. Robert on kasvanud tegusaks poisiks. Umbes nädalajagu, umbes jõuludest, käib ta põhiliselt ainult püsti. Hästi palju käib ka, toast tuppa jne Üldse peaaegu paigal ei püsi ja oma asjadega mängib suhteliselt vähe, ainult siis kui kakab 😊 Jõulude ajal käisime ka maal, kus oli ka Cesilia oma perega. Sõime, rääkisime juttu ja jagasime kinke. Ka linnas ei käinud jõuluvana, vaid päkapikk tõi pakid kuuse alla. Meil oli külas vanaema Virge. Robert puutus jõuluvanaga kokku esimest korda Päästeameti laste jõulupeol. Tavaliselt ta kõiki erilisi kardab, seekord aga mitte. Võibolla sellepärast, et pidu toimus turvalises keskkonnas, beebikooli ruumides.
Sutlepas, detsember 2019
Päästeka laste jõulupidu

Robert oma "käuladega" 28.12.2019


Roberti jõulukink: FP roller 28.12.2019

Oleme nüüd mõned päevad temaga õues ka käinud, s.t. et tema ise käib õues ja lükkab oma käru. Muidugi kaugele ei lähe, rohkem aias. Õues on suhteliselt soojad ilmad ka olnud, iga päev umbes 3-7 kraadi sooja.
Roberti esimene õueskäik jalgsi 28.12.2019



Suur muutus on ka see, et harjutasime ta toas magama. Kuna ta oli pikalt haige, siis mõtlesin, et ehk aitab kui mingi aeg õue ei vii ja vanni ei tee. Nüüd magabki 1-2x päevas toas. Ärkab umbes 7.30-8.00, vahel harva magab ka kauem, umbes üheksani. Uuesti läheb magama umbes 11 ajal ja ärkab 13 ajal. Siis uuesti proovin teda tuttu panna 16.00-17.00 ajal. Vahel jääb, vahel mitte. Magama panen nii, et potile, siis tuduriided, ülesse ja tissi otsa. Tissi otsas magama tavaliselt küll ei jää, tahab pärast veel veidi turnida. Mina siis maadlen, panen teda uuesti pikali ja luti suhu, silitan nägu ja pead. Lõpuks siis jääb.
Poti peale hakkab üha paremini tegema pissi, aga vahel jälle ei saa me jaole. Kakanud potti pole.
Haigus venis ikka hästi pikaks, siiani veel tatti ninast tuleb, aga köha õnneks enam pole. Hakkasin talle lõpuks raviteesid andma (nurmenuku ja nõmm-liivateed). Need mõjusid hästi ja ta hästi joob ka neid, kuigi mõrudad ja ilma suhkruta.
Sööb ikka juurikapüreesid lihaga ja näputoitu, aga üha julgemalt annan talle erinevaid asju maitsta. Üldiselt on hea söömaga. Küpsist, ka magusat olen andnud, kommi veel mitte.
Uuelt aastalt ootan põnevaid reise ja et kõik oleks terved. Üheks põnevamaks kujuneb kindlasti reis Kreekasse Rhodosele 7.-14. mail…
Vana-aastaõhtu, siis kui Robert veel üleval oli...

Robert jäi magama... :)



Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.