Robert ja uued asjad: mõttetu hirm?

Robert ja Mihkel legodega mängimas 12.02.2020



Huvitav on see, et sageli kui Robert mõne uue asja saab, siis ta algul nagu võõrastab seda. Näiteks kui ta mõne uue mänguasja saab, siis ta algul kohe sellega mängima ei hakka. Ta ei pane tähelegi seda uut asja, seda nagu polekski olemas. Vanad asjad on vist turvalisemad. Näiteks viimati ostsin talle FP tahvelarvuti. Proovin siis neid nuppe ta ees vajutada, et ehk pakub huvi, aga ei, esimesel päeval ta peaaegu ei puutunudki seda. Teisel päeval juba hakkas veidi huvi pakkuma, uuris seda igast küljest, kolmandal päeval juba käis sellega ringi ja vajutas nuppe.
Mänguasjadega ta harjub ikkagi suhteliselt ruttu ja ilma nututa. Välja arvatud muidugi suure venna puldiautod, droon või programmeeritavad legod, nendega ta pole harjunudki. Kõik, mis äkki häält teeb ja tema poole liikuma hakkab, on hirmus. Niikaua kui paigal püsivad, pole hullu.
Veel hullem on asi riietega. Näiteks uued talvekindad. Iga kord kui neid talle kätte proovisin tõmmata, hakkas Robert nutma. Vanade kinnastega küll nuttu polnud. Ostsin uued Tikki sandaalid suveks, nii ilusad ja peal auto pilt.... Nii kui neid nägi, hakkas nutma, jalga proovimisest rääkimata, siis oli täielik sõda lahti. Saabastega sama jama. Muidu oli harjunud Stonzi kapukatega käima. Mõtlesin, et ostan midagi sarnast, barefoot sarjast Beda Boty saapakesed. Need on nii mõnusa õhukese tallaga ja laiad. Peaks küll jalas hästi kerged ja avarad olema. Kahjuks nende peale tuli ka selline nutt algul. Mõtlesime, et mida teha, kuidas harjutada last uute asjadega? Priidul tuli hea mõte: panime need tema mänguasja kasti. Algul käis kastist kaarega mööda, siis hakkas vaikselt vaatama, et mis need on ja lõpuks oli ta nõus neid endale jalga panema. Suur võit 😊 Vot siis sellised lood meie lumehelbekesega. 
Kas teil ka selliseid probleeme ja kuidas muudate asjad lapsele meeldivaks?

Õnneks hambaharja ta ei kartnud, vaid võttis kohe omaks 😊 (8.02.2020)


Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.