Meie pere lemmikküpsetised vol 2: suvikõrvitsa-šokolaadikook


No on ikka ideaalne suvi küll, metsad on marju, põllud, kasvuhooned ja viljapuud mõnusaid mahlaseid ja tervislikke aed- ja puuvilju täis. See aasta pole isegi muru kõrbenud, piisavalt on olnud nii kuuma rannailma kui vihmasemat ja veidi jahedamat ilma. Kõike parasjagu.

Meie aed on andnud meile see aasta külluslikult suvikõrvitsaid ja õunu, pisut vähem tikreid, kurke ja tomateid. Lilled on hästi lopsakad, pole veel enne selliseid näinud.



Eile korjasin suvikõrvitsalt 4 parajat pontsakat vilja ja sättisin need terrassilauale ritta. Mida nendega peale hakata? Alustuseks tegin ühe suure šokolaadikoogi. Homme rändavad ülejäänud koos juurikate ja lihaga ahju.

Šokolaadikoogi retsept on siin:

5 dl jahu

3 muna

120 g võid

170 g tumedat šokolaadi

2 dl suhkrut

400 g riivitud suvikõrvitsat

35 g kakaopulbrit

1 tl soodat

1 tl küpsetuspulbrit

O,5 tl soola

1tl vaniljesuhkrut

1dl kanget kohvi


Kuivained (jahu, kakaopulber, sooda, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur) segada.

Munad vahustada suhkruga. Kuuma sulatatud või sisse segada tükeldatud šokolaad ja segada kuni ühtlase massi saavutamiseni, sega sinna sisse ka kange kohv. Kalla veidi jahtunud segu munavahu sisse, sega kergelt ja lisa riivitud suvikõrvits. Viimaks kalla sinna sisse jahusegu. 

Sellest kogusest saab päris suure koogi.

Küpseta 180° juures umbes 35-40 minutit. Oleneb, kui suurt panni kasutad ning kas on pöördõhuga ahi. Minu ahi küpsetab millegipärast kõik koogid kiiremini valmis. Võibolla pöördõhu pärast? Küpsust kontrolli tikuga. Mina kasutasin ristkülikukujulist koogivormi mõõduga 30 x 23 cm.

Serveerisin koos jäätise ja piparmündioksaga.

Kook maitseb hästi ka järgmisel päeval.

Head isu🙂

Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.