Kiirus üle mõistuse

Minu pere - alati kõige olulisem.
24.12.2023

"Duubel viis, karusell on sama,

 aga kiirus üle mõistuse

Ma kutsun poisid kokku, 

korraldame võistluse

Et kes saab kirja kõige pöörasema seikluse..."

/Nublu/

Ma vist alustan peaaegu kõiki oma postitusi ühtemoodi, hädaldades, et nii kiire on.🤣 No ei ole midagi muutunud, endiselt napib aega, et sisukaid blogipostitusi kirjutada, kuigi tulevikku või ajalugu silmas pidades on need hindamatu väärtusega. Tegelikult pidasin kunagi nooruspõlves ka päevikut, aga kui mul esimene pikem suhe tekkis, põletas ema selle ära. Oi, kui põnev seda praegu lugeda oleks...

Millegipärast kumisevad need Nublu laulusõnad mul viimasel poolaastal pidevalt kõrvus, sest elukarussell kihutab ikka pöörase kiirusega. Jah, see aasta algas küll rahulikumalt, aga siis kogus tuurid üles. Alates kevadest on olnud ikka kogu aeg tempo peal. Õnneks on saanud ka mõnusalt seigelda, mais käisime Horvaatias https://youtu.be/PNo2JLFymdI?si=XYwed1mz_QJ_bMN5 , https://illekas.blogspot.com/2023/06/koik-teed-on-valla.html, novembris Maltal https://illekas.blogspot.com/2023/12/imeline-malta-14-18-november-2023.html. Lisaks puhkasime Soomes ja seiklesime Eestis, põnevamateks sihtkohtadeks olid Kihnu ja Narva https://illekas.blogspot.com/2023/09/uhe-keskmise-eesti-pere-suvised.html. Rootsi kruiisil jõudsime käia koguni 3 korda, märtsis https://illekas.blogspot.com/2023/04/loteriivoit.html, juunis https://youtu.be/H8hdUPccaTY?si=M2YppYBKahv-TRtP ja septembris .

Võib ju küsida, et miks me nii tihti Rootsi kruiisil käime? Ilmselt seetõttu, et see on kõige lihtsam ja mugavam ning pakub lastele rõõmu. Oleme mõelnud, et võiks mõni teine kruiisisihtkoht ka olla, aga hetkel Tallinnast midagi muud ei pakuta, nii et siis ikkagi Tallink ja Stockholm. Septembri lõpus käisime jälle mõnusal kruiisil, ikka Stockholmis. Ilmaga ikka täiega vedas, sest peale reisi läks kohe jahedaks ja tuuliseks. Stockholmis oli sooja nii +18°, või isegi rohkem. Igatahes suveriietega oli täiesti paras ringi liikuda. Minul oli näiteks lühikeste varrukatega pluus ja seelik. Pargis pikutasid inimesed murul ja nautisid ilma. Vahel pole suvel ka nii ilus. Kunagi käisime juuli algul, siis oli umbes +10° kraadi sooja ja vihmane. 








Me oleme juba niipalju Stockholmis käinud, vahel on tunne, et ei oskagi seal kuskile enam minna, kõik kohad on läbi käidud. Samas on tore ka kunagi ammu külastatud kohtades käia. Roberti ja Mirteli jaoks on ikka kõik kohad uued, sest nemad pole ju veel jõudnud enamikes kohtades käia. Sel korral külastasime ajaloomuuseumi, kus oleme kunagi käinud. Tegelikult ei mäletanud aga enamikke asju, nii et vahel tasub ka mitu korda samas kohas käia.









Meie reisifilmi vaata siit: https://youtu.be/KNyxQF73_LA?si=BSxkVpxZV6tYnSXw

Peale reisi hakkasin kohe planeerima oma laste sünnipäevi. Mihkli 15a sünnipäevapeo pidasime 5.oktoobril, kuigi õige päev tal 6.oktoobril. Suurt pidu polnud, aga mõned parimad sõbrad ikka. Nii imelik mõelda, et minu väike Miku nii ruttu suureks on kasvanud. Ja ikka väga suureks, juba emmest-issistki pikem ja laiem. Samas on ikka nii vahva, et ta meiega koos aega tahab viita, reisidel käia, kodus olla ja vahel lastega tegeleda. Mihkel on iseloomult pigem vaikne, samas on ta selline muhe ja aeg ajalt viskab mõne ägeda nalja. Oma sõprade ja heade tuttavatega ta just väga vaikne pole. Ta on ka väga tark, hinded on enamasti vähemalt head. Eks muidugi head hinded ole tänu Priidule, kes teda õppima utsitab. Ma pigem ei sekku kooliasjadesse, või ainult siis, kui abi küsitakse. Murelikuks teeb mind muidugi veidi arvuti-, teleka-, ja telefonimängude mängimine, aga see on vist tänapäeval paratamatu. Seda ei tea vist keegi täpselt, millist mõju need ikkagi päriselt avaldavad. Ilmselt selgub tõde ikka aastakümnete möödudes.

15a Mihkel

Paarikuune Mihkel

15a

15a

Aastane Mihkel

5a Mihkel

Pärast Mihklit oli kohe Mirteli pidu, kes sai 3aastaseks. Temal on õige päev 7.oktoobril, pidu pidasime 8ndal. Sel aastal otsustasime kõik laste peod kodus pidada, olgugi et segadust ja sahmimist oli ikka väga palju. Päev enne Mirteli pidu, ehk siis tema õigel sündimise päeval oli nii kõva torm, et elekter kadus õhtul mitmeks tunniks, ei saanud ettevalmistusi ka väga teha. Pidu oli ikka väga vahva, lapsed jooksid aga treppidest üles alla, mängisid kodu ja peitust. Pikleri kolmnurga liumägi oli ka üks populaarsematest atraktsioonidest. Kuigi ilusa ilma korral mõtlesime ka aias mängida ja joosta, siis lõpuks otsustasime ikka toa kasuks, sest kõik olid ennast higiseks jooksnud ja tugev tuul ikkagi jätkus.

Steven koos tädi Mirteliga













Mirtel on hästi kange iseloomuga. Kui midagi soovib, siis ta seda ka häälekalt niikaua nõuab, kuni saab oma tahtmise. Kui Mirtel aga midagi teha ei soovi, siis ta lihtsalt ei tee, seisab või vaikib vms Ega tegelikult nii hull ka asi pole.😀 Kuigi jonni on palju, oskab ta ka üliarmas olla, ja seda õnneks küllalt tihti. Lihtsalt paar aastat vanema Robertiga kiputakse vahepealt liialt üksteiselt asju kiskuma ja võistlema. Mirtel on tragi ja tark tüdruk. Rääkima hakkas varakult ja nii mõndagi asja teeb juba Robertiga võrdselt või pareminigi. Näiteks pliiatsihoid on parem. Ainuke asi, et Mirtel kipub eelistama vasakut kätt. Eks siis näis, kumb käsi lõpuks peale jääb, meie teda ei survesta. Mirtel on koroonaaja laps. Haiglasse sünnitama enne ei lastud, kui pidi testi tegema. Isa tohtis olla küll sünnituse juures, kuid hiljem perepalatis mitte. Me siis otsustasime, et sünnitan see kord üksi. Olime ITK sünnitustoas kahekesi, 2 vaprat naist, mina ja peagi sündima hakkav Mirtel. Laulsin imelist Nõialoitsu laulu ja tegin puusadega kaheksaid. Sain hakkama. Viies ja viimane. https://illekas.blogspot.com/2020/04/viies-ja-viimane-lopuks-jalle-tudruk.html

Oktoobri lõpus mängisin jälle koolivaheajal Haapsalu Hestia spaas lastega. Ma ei suuda enam kokku lugeda, mitu korda ma seda teinud olen juba, vist oli neljas kord. No igatahes ootavad nad mind edaspidi ka lapsi lõbustama. Eks see suht väsitav ole, aga samas tore ka. Lastega on mulle alati meeldinud mängida. Lihtsalt kõigi oma teiste tööde kõrvalt on keeruline aega leida. Ma ei saagi aru, miks ma neid teisi töid ikka veel teen. Mulle üldse ei sobi sellised rutiinsed tööd, kus pidevalt peab kellast kellani olema ja mingeid aruandeid ja plaane täitma. No igatahes sellest vahvast nädalast näed filmilõiku siin: https://youtu.be/xYpp5ZuaGf0?si=jcUC-VcK_nBOMKuW 

Novembri alguses tähistasime Roberti 5ndat sünnipäeva. Roberti sünnikuupäev on tähendusrikas 11.11.2018, peo pidasimegi õigel kuupäeval. Tegelikult plaanisin tema vanemakssaamist tähistada septembri alguses koduaias, et saaks joosta ja mängida. Kahjuks ei saanud siis aga paljud tulla, ja nii lükkasime peo edasi. Siis kaalusin veel varianti kuskil Tallinnas ägedas mängutoas pidada. Ka see variant vajus ära, sest kartsin, et broneerin mängutoa ja äkki jäävad kõik haigeks. Nii tuligi jälle kodune pidu. Kuna ilm oli suht soe, siis mängisime õues ühe ägeda aarde otsimise mängu. Aardeks oli hoopiski draakonikujuline kommidest pungil pinjata, mis asus toas lae all. Ka mina olin kostüümis, seekord draakoni omas. Oli vahva pidu.






Pinjata






Robert on väga energiline poiss, kelle kohta sobib hästi lause: "Ei püsi pudeliski paigal." Teda jagub ikka kõikjale. Samas on tore, et ta pole tagasihoidlik, ehk saab nõnda elus paremini hakkama. Talle meeldivad väga autod, neid on tal vist tuhandete viisi. Mängida meeldib talle ka igasugu seltskonnamänge, üheks lemmikansambliks on Rammstein. Üldse meeldib pigem rokkmuusika. Robertile meeldib väga reisida ja emmet söögivalmistamisel aidata. Kodus meeldib rohkem kui lasteaias. Emme ja issi on talle väga tähtsad. Robertil on ka väljamõeldud sõber Gräntšo, kellest ta põnevaid lugusid pajatab. Kord on Gräntšo temavanune, siis jälle vanem tüüp, kes ägedate autodega sõidab ja palju reisib. Robertil on ka "võimed", ta saab ravida haiguseid. Maagiat ammutab ta metsast.

Roberti sünnilugu loe siit: https://illekas.blogspot.com/2018/11/roberti-sunnilugu.html

Uuelt aastalt ootan palju põnevaid perereise, tööd, mis annaks vabaduse olla rohkem kodus ning ise tööaega valida. Soovin rohkem tegeleda laulmise ja kirjutamisega. Miks mitte kirjutada raamat ning rohkem uusi laulutekste ning viise. Et oleks ikka palju toredaid sünnipäevi ja pidusid, kuhu mind lastega ja täiskasvanutega lustima ja laulma oodatakse. Loodan, et ka uuel aastal saadab mind õnn ning tervis püsiks sama hea, et jõuaks ikka igapäevaselt palju liikuda. Samuti soovin, et mu perel ja lälähedastel läheks hästi. Et Eliise saaks autojuhi eksami tehtud ja load kätte, et tal oleks õnne nii töös kui armastuses. Et Mihkel oleks koolis sama tubli ja käiks ikka meiega koos reisimas. Et ma leiaks oma vanima tütre Cesilia'ga jälle üles kadunud sõpruse. Et Robert ja Mirtel oleksid terved ja õnnelikud ning kallis Priit mind ikka välja kannataks.  Veel soovin, et ma leiaks endale ja perele toredaid sõpru ja sugulasi, kellega suhelda ja näiteks koos reisimas käia. Soovin, et maailmas valitseks rahu, ja et poliitikas jõutaks kõiki osapooli rahuldavate kompromissideni.

❤️Imelist uut aastat!❤️

31.12.2023
 EELK Karuse Margareeta kirikus esinemas


Comments

Popular posts from this blog

Kõik teed on valla

Tahan sünnitama...

Vähist, volikogust, unistustest, seiklustest, lastest.